knowledge at work

Welcome - Willkommen

Hermine Told


2010: Ausbildung zur Ernährungsvorsorgetrainerin (WIFI)
2008: Prüfung Englisch SOL II (Australien)
2008: Ausbildung zur Barista (Australien)
2002: Ausbildung zur Diplom-Patissiere
1997. Lehrabschlussprüfung für Kochin
1997: Lehrabschlußprüfung für Restaurantfachfrau
1995: Ausbildung zur diätisch geschulten Köchin
1991: Ausbilderprüfung zur Lehrlingsausbildung
1991: Konzessionsprüfung für das Gastgewerbe

Beruflicher Werdegang:
seit 2012: Küchenleiterin der Waldorf-Schule Wien-West
2009 - 2012: Köchin in der DG Breitenfurt
2008: Köchin in der SVA der Bauern
2007 - 2008: Köchin in Sydney (Australien)
2001 - 2007: Küchenleiterin bei Startbahn (Bad Vöslau)
1991 - 1997: Tätigkeit in der kommerziellen Gastronomie
1985 - 1991: Selbstständigkeit mit eigenem Restaurant
1973 - 1984: Tätigkeit in der kommerziellen Gastronomie

Dr. Gerhard Berka


2011:       Ausbildung zum Gesundheits- und Sozialmanager
2006-07:  Ausbildung zum Logistiker  (ELA, BFI Wien)
1986-92:  Doktoratstudium an der  Universität Wien
1980-86:  Studium an der Universität Wien (Soziologie, Volkswirtschaft)
1972-80:  Mathematisches Realgymnasium in Baden bei Wien

Beruflicher Werdegang: 

seit 2015: Mitglied des Vorstandes der österreichisch-australischen Gesellschaft
2012-14: Geschäftsführung der Besserleben-Akademie
2010-12: Trainingstätigkeit in verschiedenen Lehrgängen
2009-10: Projektmanager bei CERE
2006-08: International tätig (Australien)
2003-05: Selbstständig mit EDV-Firma in Baden bei Wien
2002-03: Geschäftsführung der Firma Telechance in Jennersdorf
1998-02: Geschäftsführung des Vereins Telechance in Jennersdorf
1996-98: Projektmanagement am ZSI in Wien
1986-96: Freiberufliche Tätigkeit an der TU Wien, AK Wien und dem ZSI

 

our topics / unsere Themen

australien.jpgAustralien ist für Mitteleuropäer ein ferner, aber auch faszinierender Kontinent. Oz (wie es von den Einheimischen auch genannt wird) ist nicht nur geografisch ein Gegensatz zu Österreich, es könnte in allen Aspekten nicht gegensätzlicher sein. Und doch gibt es viele und intensive Beziehungen zwischen den beiden Ländern. berka.at beschäftigt sich mit diesen Beziehungen, besonders mit den Schwerpunkten soziale Innovation, Ökologie und Ernährung. Wer auf dem aktuellen Stand bleiben will, sei auf unseren Nachrichtendienst im Facebook verwiesen. Einfach abonnieren und die News kommen auf Ihre FB-Site.

For Austrians Australia is a distant but fascinating continent. Oz (as the locals call it) is not only geographically a contrast to Austria, it could not be more contradictory in all its aspects. There are many and intense relationships between the two countries. berka.at deals with these relationships especially with the focus on social innovation, ecology and nutrition. If you want to stay up to date, refer to our news service on Facebook. Just subscribe and the news will be delivered to your FB-site.

read more / weiterlesen


Innovation - music to the ears of chairmen and CEOs. But what is missing is thepractical follow-through. Companies often talk about that. Innovation and creatifity are vital to their business. In fact innovation does not easily fit in the focus of modern business. Why bother?
In a world where business is more interested in "best practice", ist it any wonder that products and services, companies and organisations are all beginning to look the same? It is quite clear that generating ideas is not the problem - its making them happen thats really hard. New forms of innovation especially social innovations are needed. berka.at defines social innovation as a new solution that meets a social need and lead to improved capabilities and use of assets and resources. Social innovations may change social values and lead to social improvement. For more information visit our news-threat in Facebook.


Nutrition -The key to the future of the world.The global economy affects every aspect of what we eat and our health and welfare. We can see that food has a central place in how our world operates. It is necessary to redesign the global and local food economy and culture to promote organic production, fair trade and food sovereignity.
Modern industrial scale agricultural practices have led to the destruction of our environment and culture of nutrition. With this in mind agriculture and nutrition might become increasingly important in the future. In fact, food is one of the most basic resources that humans need for daily survival. New solutions are needed. These solutions must be found in harmony with agricultural and human nature. What is more important: The most desirable factor of nutrition is that people should enjoy their food.
berka.at looks for new kinds of relationships between farmers and citizens and between nutrion and agriculture. We see a new relationship between production and consumtion and between city and countryside. To empower those kinds of relationships we design and support social innovations in order to improve sustainability. For more information berka.at runs a news-service on facebook.

read more / weiterlesen